Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Äntligen!

| Inga kommentarer

Nu har Du som arbetar med personer som har intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) möjlighet att få mer kunskap om just utvecklingsstörning, åldrande och demens. För såklart blir även personer med intellektuell funktionsnedsättning äldre och kan drabbas av olika sjukdomar, till exempel demenssjukdom.

Igår lanserades den första delen i ett efterlängtat kunskapsstöd som har tagits fram av FUB och Svenskt Demenscentrum med medel från Arvsfonden. Kunskapsstödet innehåller en webbutbildning för personal och en handbok. Materialet vänder sig främst till personal som arbetar på gruppbostäder, servicebostäder och dagliga verksamheter inom LSS. Men även anhöriga kan ha nytta av att göra utbildningen. Utbildningen är kostnadsfri och kräver inga förkunskaper. Tänk vilken möjlighet!

Om en månad lanseras även en webbutbildning som är riktad till personer med intellektuell funktionsnedsättning. För såklart behöver personen som åldras få vara delaktig sitt åldrande. Vi återkommer med mer information om denna efter att den lanserats 14 april.

Klicka här för att läsa mer om kunskapsstödet, läsa handboken och komma till webbutbildningen »

Så prata med din chef redan idag hur din arbetsplats kan använda er av detta nya kunskapsstöd.  Självklart kan ni höra er till oss om ni vill ha vårt stöd. Kanske göra webbutbildningen tillsammans med oss och då få möjlighet till reflektion? Hör bara av er så gör vi ett upplägg som passar just er.

Trevlig helg när den kommer!

Caroline & Lotta

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.