Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Caroline bloggar

| Inga kommentarer

Hej! Jag heter Caroline och är arbetsterapeut i Västerås Stads Demensteam. Det är jag och min kollega Lotta som skriver i denna blogg. För att du ska få lite koll på vem jag är och min bakgrund vill jag ägna detta blogginlägg åt en kort presentation av mig själv.

Jag är uppvuxen i Dalarna i en stor familj och med en lillasyster som har Downs syndrom. Jag förstod därför tidigt att jag ville arbeta i ett människovårdande yrke på något sätt. När jag som 19-åring satt med universitetens programbeskrivningar i min hand fastnade jag snabbt för yrket arbetsterapeut. Att ta tillvara på det friska och att hitta rätt insatser för att få en fungerande vardag kändes som klippt och skuret för mig! 

Som färdig arbetsterapeut år 2005 började jag arbeta som arbetsterapeut i Fagersta kommun samtidigt som jag fortsatte att studera till magister i arbetsterapi. En bra kombination då min magisteruppsats hade fokus på arbetsterapeutens handledning av vård- och omsorgspersonal inom den kommunala äldreomsorgen. Det var lärorikt att få kunskaper om handledning i både teori och praktik.

Några år senare var jag tillbaka i Fagersta kommun som projektledare för att implementera ett rehabiliterande förhållningssätt inom hemtjänsten. Nu kände jag att jag var på rätt plats. Att arbeta med utveckling, handledning och utbildning var något som passade mig perfekt! När jag sedan efter något år fick chansen att vara med att skapa och leda ett korttidsboende med en rehabiliterande inriktning i Fagersta tog jag den. En mycket lärorik tid med många nya utmaningar!

Jag har även erfarenhet av arbete som arbetsterapeut inom primärvården och även på några av Attendos särskilda boenden i Västerås.

Jag har under mina år som arbetsterapeut valt att fördjupa mig inom äldreomsorgen och nu specifikt inom demensvården. Jag tycker att det är mycket stimulerande att arbeta med att utveckla demensområdet och jag upphör aldrig att förvånas hur mycket det finns att lära. Det forskas som aldrig förr och utvecklingen går framåt på ett glädjande sätt. Men det är mycket arbete som återstår innan vi har en demensvård som är personcentrerad och teambaserad fullt ut. Jag tänker fortsätta arbeta för det och hoppas att du är med på tåget!

// Caroline

Caroline

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.