Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Den första stjärnmärkta enheten i Västerås

| Inga kommentarer

I fredags var det äntligen dags att fira att Västerås har fått sin första Stjärnmärkta enhet! Det var Attendo Hagalidsgården som blev först ut i Västerås och även i Västmanland! I stort sett har all personal deltagit på fyra reflektionsträffar och påbörjat arbetet med checklista demens. Dessa fick därför ta emot personliga diplom underskrivna av Svenskt Demenscentrum. Enheten har även börjat arbeta utifrån Nollvisions arbetspolicy, anslutit sig till SveDems säbo-modul och valt ett utvecklingsområde. Allt detta gjorde att de fick ta emot ett diplom att de är en Stjärnmärkt enhet under 2020-2021. Kul!

Stjärnmärkningen firades med smörgåstårta och tårta på plats på Hagalidsgården med personal och inbjudna gäster.


Förra veckan påbörjade vi Stjärnmärkningen av Vallonens servicehus och nästa vecka står Haga Äng och Björkbackens äldreboenden på tur. Om några veckor kör vi också igång med nyanställd personal på Mälarhem. Vi tycker att det är så roligt att få träffa alla otroligt kompetenta och erfarna medarbetare ute på enheterna. En utbildningssatsning som Stjärnmärkt kan verkligen göra att det personcentrerade arbetssättet utvecklas!

Till hösten har vi möjlighet att starta upp ytterligare enheter. Så känner du dig nyfiken på utbildningsmodellen, hör av dig till oss så berättar vi mer!

Ha det fint önskar Caroline och Lotta

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.