Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Hej! Jag heter Lotta.

| Inga kommentarer

Och vem är jag då? När jag var yngre hade jag inte en tanke på att jobba inom vården, jag skulle bli frisör. Men kanske såddes ett litet frö den gången när jag gjorde en praovecka i högstadiet på en långvårdsavdelning på dåvarande Västra sjukhuset, där jag fick pyssla om de äldre. Mitt första jobb inom vården var ett sommarjobb på ett servicehus på Bjurhovda, 1989. Det var väl inte meningen att jag skulle bli kvar inom vården, det trodde jag ju absolut inte då. Men jag upptäckte att jag hade förmågor som uppskattades av personerna som var i behov av hjälp och stöd, samtidigt som jag faktiskt tyckte om att arbeta med människor. Det var alltså min grej!

Efter att ha gått en 20 veckors utbildning till sjukvårdsbiträde fick jag min första fasta tjänst på hemtjänstkretsen Stallhagen-Jakobsberg. Inom hemtjänsten blev jag kvar länge, 14 år faktiskt. Jag trivdes oerhört bra, ett självständigt arbete med mycket ansvar. Men sen ville jag vidare…  Jag började plugga igen, till undersköterska och fick då en alldeles underbar praktik på Gryta Hospice. Där fick jag verkligen se vad teamarbete är och hur den palliativa vården ska vara. Jag sökte sen in på sjuksköterskeprogrammet, kom in och började plugga 2003. Under studietiden jobbade jag som timanställd på Gryta Hospice och på ett demensboende, Klockarkärleken. Färdig syrra blev jag 2006 i januari!! Jippee!!

Som färdig sjuksköterska började jag jobba på Klockarkärleken. Det blev sju fantastiska år! Under de åren pluggade jag även en hel del på distans, både enstaka kurser och till Silviasjuksköterska. Att jobba inom demensvården är verkligen en utmaning. Det är inte alltid så enkelt. Men när hela teamet jobbar tillsammans mot samma mål, skapar det trygghet och välbefinnande hos både de boende och anhöriga, då har man lyckats! 

Min nya utmaning är att som sjuksköterska i Demensteamet få möjlighet att både påverka och medverka till att demensvården utvecklas i Västerås Stad. Vi är en bit på väg… Men det finns såklart mer att göra. Jag hoppas att vi kan göra det tillsammans!

Ha en bra dag!

Kram från Lotta

lotta

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.