Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Kunskapsserie för anhöriga om demens

| Inga kommentarer

”Om jag bara visste”…. 

… är titeln på den kunskapsserie i fyra delar som vi, tillsammans med Västerås Stads Anhörigcentrum och Landstinget, anordnar nu i höst. 

Den första delen i serien var en öppen föreläsning och var på Stadsbiblioteket i måndags. Totalt kom ca 80 personer för att lyssna och ställa frågor till Dr. Boris Klanger, verksamhetschef vid Läkargruppen i Västerås. Han berättade om demenssjukdomar, hur dessa utreds och behandlas i Västmanland. Deltagarna var engagerade och ställde många bra frågor!

De tre återstående delarna handlar om BPSD, vilket stöd som anhöriga kan få från Västerås Stad och avslutas med ett studiebesök på Hjälpmedelscentrum. 

Vi vill att alla som är anhöriga till personer med demenssjukdom i Västerås ska få möjlighet att delta i denna kunskapsserie. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på kunskap inom området och med mer kunskap har man bättre förutsättningar att få vara anhörig. Vi uppmanar därför er som personal att sprida information om kunskapsserien till de anhöriga som ni kommer i kontakt med. De tre delarna som återstår kräver föranmälan.

Klicka på inbjudan nedan, skriv ut och sätt upp på era enheter! 

Kunskapsserie demens

// Caroline & Lotta 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.