Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Ny på jobbet!

| Inga kommentarer

Hej! Jag heter Helena och kommer att vikariera här i Demensteamet under Carolines föräldraledighet. I mitt första blogginlägg tänker jag ge er en kort presentation av mig själv och vad jag har gjort tidigare.

Jag har alltid varit intresserad av kroppen, provat alla möjliga slags idrotter och vill förstå hur den fungerar. Jag funderade länge på att bli arbetsterapeut men så en dag när jag gick sista året på gymnasiet vaknade jag och visste att det var sjukgymnast jag skulle bli. Sagt och gjort! Jag sökte till Uppsala Universitet och blev färdig sjukgymnast 2006, numer har jag den nya titeln fysioterapeut.

Jag började min karriär på medicinavdelningen på Ludvika lasarett men fick snart projektanställning i Fagersta kommun för att arbeta med rehabiliterande synsätt på ett särskilt boende. Efter ett år fick jag möjligheten att börja i rehabteamet i Sala kommun, vilket också är min hemort, så det tackade jag glatt ja till. Där har jag blivit kvar i 8 år och engagerat mig i rehabilitering för äldre på vård- och omsorgsboende varav ett för personer med demenssjukdom, i hemsjukvård och inom LSS-verksamheter. Jag har även hållit utbildningar i förflyttningskunskap för vårdpersonal. 

Mitt stora intresse ligger i att utveckla vården i smått och stort för att skapa bättre förutsättningar för ett bra åldrande. Jag har under åren valt att vidareutbilda mig inom äldreområdet, senaste tillfället inom beteendemedicin. Det är en förmån att nu få vara en del i Demensteamet i Västerås Stad och delta i förändringsarbete inom detta spännande område! Jag ser fram emot ett år med er och jag hoppas på många trevliga möten!

Helena

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.