Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Praktisk information till dig som är administratör i BPSD-registret!

| Inga kommentarer


BPSD-registret

Här kommer lite praktisk information från BPSD-registret!

Hur gör jag när en vårdtagare flyttar?

Om en vårdtagare flyttar från er enhet till en annan enhet som också arbetar med BPSD-registret, måste administratören vid den gamla enheten göra en Personöverföring i registret.
Det görs från fliken ”Personöverföring” på huvudsidan i registret och inte på fliken Person, där man kan ändra status.

Om detta inte görs kan inte den nya enheten fortsätta arbetet i registret, utan vårdtagaren är låst vid den gamla enheten.

Korrigera ofullständiga registreringar

När BPSD-registret tar fram statistik över totalt antal gjorda registreringar, ser de ofta att många enheter inte gör kompletta registreringar utan har ett antal ofullständiga registreringar liggande i sin historik. En ofullständig registrering är inte klar och har inte blivit signerad. Därför uppmanar BPSD-registret er som administrerar ute på enheterna att se över vad som finns i er historik och korrigera denna.

Gör så här: Logga in i registret. Klicka på ”Personlista” och sedan ”Aktiva”. Gå in på en person i taget och gå till ”Historik”. Vid varje klar registrering ska det stå ett ”ja” i kolumnen om den är signerad. Om det står nej eller är tomt så betyder det att det är en ofullständig registrering som ska göras klar och signeras eller raderas om den är felaktig. För att gå in öppna en ofullständig registrering, klicka på den. Väl inne på registreringen kan den korrigeras, signeras eller tas bort.

Tack för er hjälp! 

Har ni några frågor eller funderingar så går det bra att kontakta oss!

//Lotta och Caroline

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.