Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Samtalsgrupp för dig med demenssjukdom! Ny grupp startar i höst.

| Inga kommentarer

I slutet på mars startade vi en samtalsgrupp för personer som nyligen fått en demenssjukdom och som befinner sig i tidig fas i sjukdomen. Vi träffas varannan vecka och pratar om allt möjligt, både det som rör sjukdomen men även annat som är aktuellt. Vi har även gjort studiebesök på Hjälpmedelscentrum och flera andra studiebesök är planerade under hösten.

Allt började med Svenska Demensdagarna 2018 när vi lyssnade på ett samtal mellan Lotta Olofsson, Demensförbundet och ett par där den ena personen har en demenssjukdom och har deltagit i Demensförbundets Lundagårdsgrupper. Han pratade så gott om dessa träffar och beskrev hur mycket de har betytt för honom. Demensförbundet har i många år anordnat samtalsgrupper med lyckade resultat och har skapat ett studiematerial med namnet ”Att slippa göra resan ensam”.

Vi blev inspirerade och insåg att vi behöver starta något liknande här i Västerås. Så efter ett studiebesök hos Demensförbundet i Stockholm började planeringen. Personer som har fått en demensdiagnos beskriver ofta att det är omtumlande att få diagnosen och att en lätt kan känna sig ensam efteråt. Då behövs en samtalsgrupp där en kan träffa andra i liknande situation.

I höst planerar vi att starta ytterligare en samtalsgrupp. Är du som läser detta inlägg den person vi söker? Eller känner du någon som vill delta i en samtalsgrupp? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.