Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Du är betydelsefull…

| Inga kommentarer

Den här veckan har både Jane Lindell och Ola Polmé varit i Västerås och föreläst. Jag hoppas verkligen att ni har haft möjlighet att gå och lyssna på någon av dem. Båda två är inspirerande föreläsare med bred kunskap och massor med erfarenhet som de gärna delar med sig av. 

Det är alltid trevligt att få komma iväg på en föreläsning, att få fylla på med lite nytt och bli inspirerad. Få med sig lite tankar och idéer om vad man vill utveckla och förbättra. För det handlar ju om det, vi vill bli bättre på det vi gör, vi vill utveckla och höja kvaliteten och på så vis förbättra för personen med demenssjukdom. 

Det jag fick med mig från föreläsningarna var bland annat hur viktigt det är för oss människor att få känna oss betydelsefulla. Det gäller ju även för en person som har drabbats av en demenssjukdom. Där har ju vi som personal en uppgift: Hur kan vi hjälpa personen att få känna sig behövd, att få en uppgift, att stärka deras självkänsla och skapa en meningsfull och levande vardag? Där är du som personal betydelsefull!

332285_Rockmarkevardefull

Kram på er!

//Lotta

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.