Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Nu är vi plats

| Inga kommentarer

Här kommer en liten presentation om oss i Demensteamet. Vi som arbetar i teamet heter Anna och Åsa.

Vi är två glada tjejer som gillar blommor och inredning.

Anna är sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska och har tidigare arbetat inom hemtjänst, växelvård och inom slutenvården och kommer senast från Geriatriken i Västerås. Där har hon arbetat de senaste 7 åren, varav de sista fyra i utskrivningsteam för äldre med uppföljningar i hemmet.

Åsa är specialistundersköterska med lång erfarenhet av demensvård och har arbetat på flera av Västerås stads demensboenden. Åsa kommer nu senast ifrån Gryta Demenscentrum. Åsa har administratörsutbildning i BPSD och har tidigare utbildat personal inom Västerås stad om demenssjukdomar, förhållningssätt och bemötande samt om hot och våld.

Vi ser med spänning på våra nya arbetsuppgifter och kommer under våren att gå instruktörsutbildningar i Tidiga tecken samt Stjärnmärkt. Till hösten ska Anna gå BPSD utbildning för att bli certifierad utbildare.

Vi finns till för att stötta och handleda personal både inom kommunal och privat regi. Vi anpassar oss till vad ni har för behov och önskemål. Till exempel om bemötande vid demenssjukdom eller om det gäller en specifik demensdiagnos. Så tveka inte att höra av er för att höra vad vi kan erbjuda er.

Vi har även utbildningar och nyheter som vi kommer att presentera vartefter. Utöver det har vi startat en ny samtalsgrupp som kommer att pågå under våren för de i tidigt stadium av sin demenssjukdom.

Prenumerera gärna på blogg, där kommer vi lägga upp information kontinuerligt.

Vi ser så fram emot att komma ut och träffa er.

Anna Olausson

Leg. Sjuksköterska

021- 39 14 99

Åsa Hanning

Specialistundersköterska

021- 39 15 82

demensteamet@vasteras.se

Följ vår blogg på www.demensteametvasteras.se

Gilla oss på Facebook –facebook.com

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.