Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Det där med implementering…

| Inga kommentarer

Känner du igen den där känslan av att ha varit på en kurs och vara full av inspiration? Att komma tillbaka till sin arbetsplats med en massa driv och vilja att starta upp med det nya – nu på en gång! Men hur får jag med mig alla på tåget?

I forskningen har man sett att om det finns kunskap om implementering så lyckas förändringen 80 % av gångerna. Utan denna kunskap så lyckas endast 14 % efter 17 år. Kan du tänka dig vilken frustration!?

När vi i Demensteamet pratar om implementering brukar vi använda den här schematiska bilden med de byggstenar som behövs för att få till en förändring. Om nån av byggstenarna saknas så leder det till olika ”symtom” i personalgruppen. Till exempel om vi inte har något mål (vision) så kommer det att leda till förvirring. Varför ska jag göra det här? Vad är det bra för? Vad är det vi ska uppnå?

byggsten

Om ni inte kommer vidare med erat förändringsarbete så använd gärna byggstenarna och tänk efter; vad är det för känslor vi har? Vad står det för? Vad kan vi göra åt det? Ta stöd av all kunskap som finns om implementering så önskar vi er LYCKA TILL!!!

Läs gärna mer om implementering här:

http://www.socialstyrelsen.se/evidensbaseradpraktik/omimplementering

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.