Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Det var ett tag sen…

| Inga kommentarer

…vi skrev här på bloggen. Så därför kommer här ett litet inlägg om nuet och framtiden. Vi kan börja med att konstatera att pandemin fortsätter att härja och påverkar oss alla på olika sätt, både privat och på jobbet.

Sedan mitten av november har vi återigen fått ställa in samtliga planerade utbildningar. Lotta jobbar som sjuksköterska på ett demensboende i kommunen. Jag håller ställningarna i Demensteamet och har även lite andra uppdrag.

Ställa in har vi fått göra mycket men vi arbetar också för att ställa om. Vår samtalsgrupp för personer med demenssjukdom har vi numera digitalt. Vi träffas varannan vecka och pratar med varandra genom skärmen. En utmaning, både för deltagarna och oss som samtalsledare. Självklart inte alls som att träffas på riktigt, men helt klart ett bra alternativ i dessa tider.

Digitala möten är ett bra alternativ i dessa tider.

Tillsammans med våra kollegor på Anhörigstöd planerar vi även att hålla en digital föreläsning för anhöriga om bemötande och förhållningssätt vid demenssjukdom.

Handledning fungerar också bra att ha digitalt om ni har möjlighet att hålla avstånd till varandra eller sitta vid olika datorer. Vi brukar komma på bra lösningar som passar rådande situation.

Så fort vi får träffas igen så kör vi igång med alla våra utbildningar. Det är mycket spännande uppdrag som ligger framför oss, bland annat att fortsätta utbilda BPSD-administratörer inom hemtjänst och hemsjukvård och att slutföra stjärnmärkningen på de enheter som är igång samt att starta upp utbildningssatsningen på fler enheter. Under fliken ”utbildningar” här på hemsidan kan du se de utbildningar vi erbjuder. Vi vet att det är ett stort tryck på vissa av våra utbildningar, framför allt administratörsutbildningen i BPSD-registret. Så även fast vi inte har några datum spikade så får ni gärna skicka in intresseanmälan så vi kan planera utifrån det.

Vi finns till för er. Jag finns på plats så det är bara att höra av er via mail eller telefon om ni har frågor, funderingar eller behöver handledning.

Ta hand om er!

Med vänlig hälsning

Caroline

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.