Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Full fart framåt!

| Inga kommentarer

Veckorna svischar fram och vi får vara med om en hel del spännande saker som vi vill dela med oss av. Förra veckan planerade vi, tillsammans med övriga certifierade utbildare i Västerås, för vårens återträffar. Inbjudan är inte klar än men den 6 eller 7 maj på eftermiddagen är du som är administratör i BPSD-registret i Västerås välkommen på återträff. Boka in något av tillfällena redan nu!

Vi hade för första gången en administratörsutbildning i BPSD-registret för länet. Det var intressant att få höra hur det fungerar i andra kommuner och som alltid inspirerande att träffa andra inom demensvården. Det blir mer och mer tydligt att övriga medarbetare, som inte är administratörer, behöver någon slags grundkunskap inom demens, BPSD och arbetssättet med BPSD-registret för att arbetssättet ska fungera i praktiken. Vi hoppas kunna anordna såna utbildningstillfällen framöver, återkommer om det.

Nyblivna BPSD-administratörer från Fagersta kommun, Norbergs kommun, Skinnskattebergs kommun, Surahammars kommun och Västerås Stad.

Fler och fler gruppbostäder och även dagverksamheter hör av sig och vill att vi kommer och föreläser om intellektuell funktionsnedsättning och demens. Det gör vi så gärna! Känner du att ni behöver en föreläsning kring detta så hör du bara av dig.

Gör som detta gäng som arbetar på gruppbostad inom LSS, boka in oss på en föreläsning om demens och intellektuell funktionsnedsättning.

I fredags hade vi förmånen att få föreläsa om demens: utredning, diagnos och behandling på SFA Komvux på Köpings sjukhus. Det var läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och apotekare från olika länder som studerar svenska för att kunna nå sitt mål att få en svensk legitimation i sitt yrke. De bjöd på ett otroligt engagemang och flera frågor och exempel. Vi önskar dem lycka till i sina fortsatta studier!

Vilket arbete de gör på SFA Medicin i Köping!

Veckan som kommer bjuder på fler spännande uppdrag, bland annat flera handledningsärenden ute i verksamhet!

Vi hörs!

Lotta och Caroline

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.