Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Hej!

| Inga kommentarer

Hoppas allt är bra med er! Vi mår bara bra. Vet ni varför? Jo, för att vi får verkligen göra det som vi tycker är inspirerande och det är att hålla i utbildningar.

Vi har påbörjat en utbildningssatsning för Mälarhem ett äldreboende på Vetterslund. De satsar på kompetenshöjning inom demensområdet för all personal på hela boendet i en utbildningsmodell som heter Stjärnmärkt. Det som är extra kul är att Mälarhem är först ut i Västerås som äldreboende att bli Stjärnmärkt, en kvalitetsstämpel på demenskompetens enligt Svenskt Demenscentrums utbildningsmodell. Vi hoppas att fler vill satsa på kompetenshöjning. Känner ni er redo för det är ni välkomna att höra av er så berättar vi mer om Stjärnmärkt!

Vi har även startat upp en samtalsgrupp för personer med demenssjukdom. Än så länge har vi haft två träffar. Det känns väldigt positivt att kunna bidra till att personen som har fått en demensdiagnos får en möjlighet att träffa andra i samma situation.

Personer med intellektuell funktionsnedsättning drabbas också av demenssjukdom. Vi upplever att fler och fler får diagnos vilket är positivt för målgruppen och det innebär att kompetenshöjning även behövs för personal som arbetar för dessa personer. Passa på och boka in oss, vi kan föreläsa om intellektuell funktionsnedsättning och demens och vi kan handleda er i arbetet kring person.

Vi önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning Lotta och Caroline

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.