Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Ögonblick att minnas – film för levande samtal

| Inga kommentarer

Ni vet, känslan när man ser en riktigt bra film! Känslan blir oftast ännu starkare om filmen utspelar sig i en tid man minns väl. Ni vet, när kläderna på filmen är desamma som man själv hade på sig eller när man skrattar igenkännande till frisyrer, glasögon och tänker ”Såg vi verkligen ut sådär?!”

Nu finns det korta filmer framtagna som anpassade för personer som har en demenssjukdom. I  filmerna finns miljöer och detaljer från barn- och ungdomsåren. Projektet Ögonblick att minnas går ut på att väcka minnen och ögonblick till liv hos personer med demens. Att få möjlighet att minnas och berätta för andra om det som kommer upp, mår alla bra av. Tanken är att personal eller anhörig ser filmen tillsammans med personer med demenssjukdom och därefter har ett gemensamt samtal.

Filmerna och handledning finns att hämta här eller så kan ni kostnadsfritt beställa filmerna på DVD med tryckt handledning genom att maila info@mobiladok.se

Ögonblick att minnas – film för levande samtal görs i samarbete med Demensförbundet, Ersta Diakoni och med stöd av Arvsfonden och Längmanska Kulturfonden.

Så ta nu chansen att använda detta material som vi tror kommer ge er många fina stunder tillsammans!

Solen fortsätter att skina, fantastiskt tycker vi!

Hälsningar från Caroline och Lotta

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.