Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Föreläsning på Skallbergets servicehus

| Inga kommentarer

Hej!

I kyla och blåst tog vi igår varsin cykel och trampade upp till Skallbergets servicehus. Det var några veckor sedan vi var där förra gången och föreläste. Nu var det dags att träffa det andra gänget undersköterskor och chef för att ge dem lite ny kunskap och idéer kring bemötande vid demenssjukdom. En personalgrupp med mycket erfarenhet och reflektioner gjorde att timmen vi hade till vårt förfogade gick snabbt.

Vad pratade vi om idag? Vi inledde med att prata om vikten av en demensutredning om personen uppvisar symtom. Vi pratade vidare om vad demenssjukdom är och hur det kan påverka personen samt hur vi kan lindra demenssjukdom där fokus ligger på personcentrerad vård. Sedan pratade vi om BPSD (Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens), hur viktigt det är att hitta orsaken till symtomen vi ser och hur vi med en personcentrerad bemötandeplan och vårdåtgärder kan lindra symtomen och göra livet bättre för personen med demenssjukdom. Till vår hjälp använder vi såklart BPSD-registret.

Tycker du att detta låter intressant? Skulle du också vilja att vi kommer till din verksamhet för att föreläsa? Gör då som Skallbergets servicehus och boka in oss på exempelvis en arbetsplatsträff. Vi skräddarsyr föreläsningen utifrån era specifika behov. Det är bara att höra av dig om din verksamhet finns inom Västerås Stad!

Ha nu en fin dag i kylan med tankar om att våren snart är på ingång! 🙂

// Caroline & Lotta

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.