Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Västeråsmodellen – teknik, boendemiljö och arbetsmetod

| Inga kommentarer

Hej! 

Västeråsmodellen, har du hört talas om den? Arbetar du för personer med demenssjukdom som bor på särskilt boende för personer med demenssjukdom? Då berörs du i hög grad av modellen och behöver ta del av den för att kunna använda den i ditt dagliga arbete. Modellen berör inte bara dig som arbetar med personer med demenssjukdom utan även anhöriga. Jag skulle vilja påstå att den berör oss alla och är starten på ett paradigmskifte i demensvården. 

Äntligen har vi fått en modell som syftar till att minska generella begränsningsåtgärder i boendemiljön för personer med demenssjukdom. En modell som ger oss möjlighet att arbeta med teknik, boendemiljö kombinerat med nya arbetssätt och som syftar till att förbättra livskvaliteten för personer med demenssjukdom.

Vill du läsa  om Västeråsmodellen så gör du det här

Nu breddinförs modellen i Västerås vilket innebär att flera medarbetare på särskilda boenden för personer med demenssjukdom har varit på inspirerande workshops, förskrivare har varit på utbildningstillfällen där hjälpmedelskonsulenter har gett en fördjupad kunskap kring larm och nu erbjuds inspirerande föreläsningar av Gun Aremyr. 

Ta del av inbjudan genom att klicka på den och anmäl er till vår kollega: ulrika.stefansson@vasteras.se

Kom så många som möjligt för det här är ett tillfälle ni inte vill missa! //Demensteamet

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.