Demensteamet Västerås Stad

För en god och säker demensvård

Veckan som pågår…

| Inga kommentarer

Den har hittills varit fylld med mycket spännande inslag.

Vad sägs om filminspelning! Och den här gången är det inte vi som är med i filmen… 😉 Här kan vi inte berätta mer, vi får återkomma om det lite längre fram.

Sen var vi med på Seniordagen som i år hade tema demens. Flera av besökarna lyssnade på föreläsningarna som handlade om demens, det var Ann Allan som pratade om anhörigperspektivet och Ola Polmé om bemötande. Sen kom flera besökare till vårt bord och ville veta mer om demens. De informationsblad vi hade med oss om de olika demensdiagnoserna uppskattades verkligen. Några av besökarna delade även med sig av sina egna erfarenheter av sjukdomen och några var också oroliga för egen del.

Igår var vi inbjudna till biståndsenheten och diskuterade kompetenshöjning för biståndshandläggarna. De vill lära sig mer om demens och bemötande och vi vill lära ut det. En jättebra kombo! Så till våren påbörjar vi en utbildningssatsning för dem. Nu har vi verkligen något att se fram emot. Ska bli såå kul!

Idag blev det en kontorsdag, möten har bokats in, anmälningar till återträffarna har tagits emot och datorerna har laddats. Nästa vecka kommer datorerna gå varma när  vi har utbildning både i Funca för personal inom LSS och i BPSD-registret för personal inom servicehus, äldreboenden och hemvård. Då får deltagarna praktiskt öva i webbverktygets- och i kvalitetsregistrets testdatabas. Alltid lika kul att utbilda nya deltagare! 

Imorrn styr vi kosan mot huvudstaden för att delta i en utbildningsdag för de som är instruktörer i Stjärnmärkt. Spännande!

Ha en fortsatt fin dag! 🙂

//Lotta och Caroline 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.